![]() |
Hoca'nın Komşusu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hoca'nın KomşusuHOCA'NIN KOMŞUSU Bir atasözümüzde: "Çalışan kazanır, çalışmayan aldanır" denmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çalışan insan güçlüdür, kuvvetlidir ![]() ![]() Nasreddin Hoca komşusunun evinin önünden geçerken bir ses duymuş: "— Ya Rabbi, bana Cennetini ver, beni Cennetine koy ![]() Pencereden başını uzatıp bakmış ki, ne görse beğenirsiniz? Komşusu yatağa sırtüstü yatıp gözlerini tavana dikmiş, bir yandan esniyor, bir yandan Cennet istiyor: "— Allah'ım, bana Cennetini nasip et ![]() ![]() Bir ders vermek için komşusunun çatısına çıkmış ![]() "— Kim var orada?" "— Benim ![]() ![]() ![]() Adam kahkahalarla gülmüş: "— Be hey hoca, hiç çatıda eşek aranır mı?" Hoca gürlemiş yukardan: "— Bre ahmak! ![]() ![]() Evet çocuklar ![]() ![]() Gecelerini gündüze katarak çalıştılar, zorluklara katlandılar, güçlüklere göğüs gerdiler ve sonunda başardılar ![]() Çalışmak b aş an m n sırrıdır ve her meslek, namuslu olmak şartıyla şereflidir ![]() [size="4"]Unutmamalı ki İslâm dini helâl yolda çalışmayı ibadet saymıştır ![]() [size="4"] Ahmet Şahin “Dini Hikayeler” s:27 |
![]() |
![]() |
|