Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mutfağınızı

Mutfağınızı...

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutfağınızı...





Mutfağınızı karıncalar istila ettiyse
Tezgahınıza sıkılmış limon kabuklarını koyarak kaçmalarını sağlayabilirsiniz

Tavuk etinizin daha yumuşak, daha güzel kokulu ve daha lezzetli olması için pişirmeden önce tavuğu yarım limon ile iyice Ovalayın ve sonra tavuğun üzerine ve içine rendelenmiş limon kabuğu koyun

Sıkılmadan önce bir süre soğuk suda bekletilen portakalların daha fazla verdiklerini biliyor muydunuz?

Portakalları sıkmadan önce yarım saat soğuk suda bekletirseniz sıktığınızda daha çok portakal suyu elde edersiniz

Sarımsakların daha çabuk ezilmesi için cam bir kavanozda ve buzdolabında saklamanız yeterli olacaktır

Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda bir süre haşlayın Daha sonra
istediğiniz
Küçüklükte dilimleyin ve pilav yaparken içine karıştırıngöreceksiniz pilavınız çok leziz olacak


Yoğurt yaparken

Daha lezzetli yoğurt için
Yoğurt yapacağınız sütü karıştırarark kaynatın Bu şekilde havalandırılarak kaynatılmış sütten yapılan yağurt çok daha lezzetli Olur

Mısır patlatırken
Patlamış mısır hazırlarken mutlaka patlamadan kalanlar oluyor değil mi?
Patlamadan kalan bu mısırları suya tuttuktan sonra tekrar patlatırsanız patlayacaktır
Taze sebzeleri doğrarken
Taze nane, maydanoz, marul gibi sebzeleri tahta üzerinde doğruyorsanız
Marul
Sebzeleri yıkarken doğrama tahtanızı da yıkayın Böylece tahta sebzelerin suyunu daha az
çekeceğinden vitamin kaybı daha az
Olacaktır

Çok tuzlu ise
Yaptığınız makarna sosunun ya da et sosunun içine fazlaca tuz kaçırdıysanız Sosun içine 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
ilave edip iyice karıştırın

Kızarmış sosis
Nar gibi kızarmış sosisler için
Önce sosisleri sıcak suda kısa süre haşlayın Sonra da una bulayıp kızartın

Köpüklü ayran
Susurluk ayranı gibi köpüklü ayran istiyorsanız Yoğurdu su yerine soda ile çırpmanız yeterli olacaktır

Bir kavanoz hardalı kuruduğu için atmak zorunda mı kaldınız?
İlk kullanımdan itibaren hardal kavanozuna halka şeklinde kesilmiş bir dilim limon koyarsanız
kurumayacaktır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.