![]() |
Mutfağınızı...
Mutfağınızı karıncalar istila ettiyse... Tezgahınıza sıkılmış limon kabuklarını koyarak kaçmalarını sağlayabilirsiniz. Tavuk etinizin daha yumuşak, daha güzel kokulu ve daha lezzetli olması için pişirmeden önce tavuğu yarım limon ile iyice Ovalayın ve sonra tavuğun üzerine ve içine rendelenmiş limon kabuğu koyun. Sıkılmadan önce bir süre soğuk suda bekletilen portakalların daha fazla verdiklerini biliyor muydunuz? Portakalları sıkmadan önce yarım saat soğuk suda bekletirseniz sıktığınızda daha çok portakal suyu elde edersiniz. Sarımsakların daha çabuk ezilmesi için cam bir kavanozda ve buzdolabında saklamanız yeterli olacaktır. Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda bir süre haşlayın. Daha sonra istediğiniz Küçüklükte dilimleyin ve pilav yaparken içine karıştırın.göreceksiniz pilavınız çok leziz olacak. Yoğurt yaparken Daha lezzetli yoğurt için. Yoğurt yapacağınız sütü karıştırarark kaynatın. Bu şekilde havalandırılarak kaynatılmış sütten yapılan yağurt çok daha lezzetli Olur. Mısır patlatırken Patlamış mısır hazırlarken mutlaka patlamadan kalanlar oluyor değil mi? Patlamadan kalan bu mısırları suya tuttuktan sonra tekrar patlatırsanız patlayacaktır. Taze sebzeleri doğrarken Taze nane, maydanoz, marul gibi sebzeleri tahta üzerinde doğruyorsanız... Marul Sebzeleri yıkarken doğrama tahtanızı da yıkayın. Böylece tahta sebzelerin suyunu daha az çekeceğinden vitamin kaybı daha az Olacaktır. Çok tuzlu ise... Yaptığınız makarna sosunun ya da et sosunun içine fazlaca tuz kaçırdıysanız.. Sosun içine 1 tatlı kaşığı pudra şekeri ilave edip iyice karıştırın. Kızarmış sosis Nar gibi kızarmış sosisler için. Önce sosisleri sıcak suda kısa süre haşlayın. Sonra da una bulayıp kızartın. Köpüklü ayran Susurluk ayranı gibi köpüklü ayran istiyorsanız.. Yoğurdu su yerine soda ile çırpmanız yeterli olacaktır. Bir kavanoz hardalı kuruduğu için atmak zorunda mı kaldınız? İlk kullanımdan itibaren hardal kavanozuna halka şeklinde kesilmiş bir dilim limon koyarsanız kurumayacaktır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.