ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mutfağınızı... (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=366327)

Prof. Dr. Sinsi 08-02-2012 02:04 AM

Mutfağınızı...
 


Mutfağınızı karıncalar istila ettiyse...
Tezgahınıza sıkılmış limon kabuklarını koyarak kaçmalarını sağlayabilirsiniz.

Tavuk etinizin daha yumuşak, daha güzel kokulu ve daha lezzetli olması için pişirmeden önce tavuğu yarım limon ile iyice Ovalayın ve sonra tavuğun üzerine ve içine rendelenmiş limon kabuğu koyun.

Sıkılmadan önce bir süre soğuk suda bekletilen portakalların daha fazla verdiklerini biliyor muydunuz?

Portakalları sıkmadan önce yarım saat soğuk suda bekletirseniz sıktığınızda daha çok portakal suyu elde edersiniz.

Sarımsakların daha çabuk ezilmesi için cam bir kavanozda ve buzdolabında saklamanız yeterli olacaktır.

Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda bir süre haşlayın. Daha sonra
istediğiniz
Küçüklükte dilimleyin ve pilav yaparken içine karıştırın.göreceksiniz pilavınız çok leziz olacak.


Yoğurt yaparken

Daha lezzetli yoğurt için.
Yoğurt yapacağınız sütü karıştırarark kaynatın. Bu şekilde havalandırılarak kaynatılmış sütten yapılan yağurt çok daha lezzetli Olur.

Mısır patlatırken
Patlamış mısır hazırlarken mutlaka patlamadan kalanlar oluyor değil mi?
Patlamadan kalan bu mısırları suya tuttuktan sonra tekrar patlatırsanız patlayacaktır.
Taze sebzeleri doğrarken
Taze nane, maydanoz, marul gibi sebzeleri tahta üzerinde doğruyorsanız...
Marul
Sebzeleri yıkarken doğrama tahtanızı da yıkayın. Böylece tahta sebzelerin suyunu daha az
çekeceğinden vitamin kaybı daha az
Olacaktır.

Çok tuzlu ise...
Yaptığınız makarna sosunun ya da et sosunun içine fazlaca tuz kaçırdıysanız.. Sosun içine 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
ilave edip iyice karıştırın.

Kızarmış sosis
Nar gibi kızarmış sosisler için.
Önce sosisleri sıcak suda kısa süre haşlayın. Sonra da una bulayıp kızartın.

Köpüklü ayran
Susurluk ayranı gibi köpüklü ayran istiyorsanız.. Yoğurdu su yerine soda ile çırpmanız yeterli olacaktır.

Bir kavanoz hardalı kuruduğu için atmak zorunda mı kaldınız?
İlk kullanımdan itibaren hardal kavanozuna halka şeklinde kesilmiş bir dilim limon koyarsanız
kurumayacaktır.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.