Zeytinyağli Karnabahar |
08-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağli KarnabaharZEYTİNYAĞLI KARNABAHAR Malzemeler: - 1 adet orta boy karnabahar, - 2 adet havuç, - 2 adet soğan, - 6 diş sarımsak, - ½ limon suyu, - 2 yemek kaşığı pirinç, - ½ demet dereotu, - 1 yemek kaşığı tuzot, - 1 çay bardağı zeytinyağ Yapılışı: Havuçları kazıyıp yuvarlak dilimler kesin Soğanı piyazlık doğrayın Zeytinyağının yarısını tencereye alıp kızdırın Havuç, soğan ve sarımsakları kavurun Karnabaharları çiçek çiçek ayırıp tencereye yerleştirin Üzerine pirinç ve tuzotu serpin 1 çay bardağı kaynar su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin Kalan zeytinyağını çiğ olarak üzerine gezdirin Limon suyunu ekleyin Üzerine kıyılmış dereotu serpin Soğuyunca servis yapın Afiyet olsun ______________________________ ___ |
|