Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
enginarlı, fasulye, kuru, tarifi

Enginarlı Kuru Fasulye Tarifi

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginarlı Kuru Fasulye Tarifi



Enginarlı Kuru Fasulye MALZEMELER

2,5 su bardağı beyaz fasulye

Yarım çay bardağı zeytinyağı

2 adet kuru soğan

1 adet büyük boy havuç

2 yemek kaşığı limon suyu

4-5 diş sarmısak (dövülmüş)

1 adet defne yaprağı

3 adet kesme şeker

1 yemek kaşığı tuz

1 yemek kaşığı karabiber

6 adet enginar (taze veya konserve)

Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)


HAZIRLANIŞI

Geceden ıslatılan fasulyeyi süzelim

Bir tencerede önce sıvıyağda ince kıyılmış soğanları, dövülmüş sarmısakları, küp doğradığımız havuçları soteleyelim Fasulyeleri katıp, 5-6 dakika kadar kavuralım

Üzerini bir parmak geçecek kadar soğuk suyunu ekleyelimTuz ve karabiber, limon suyunu, defne yapraklarını ekleyip, 50-55 dakika kadar pişmeye bırakalım

Ancak yemeğimiz pişerken içine son 20 dakikadan önce limonlu suda bekleyen, kesme şeker formunda doğranmış enginarları ekleyelim Eğer enginarlarınız konserveyse yemeğin içine son 5-6 dakika öncesinde eklemeniz yeterli olacaktır

Pişince içindeki defne yaprağını çıkartalım Üzerini ince kıyılmış maydanozlarla süsleyerek servise sunalım

______________________________ ___






Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.