![]() |
Enginarlı Kuru Fasulye Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginarlı Kuru Fasulye TarifiEnginarlı Kuru Fasulye MALZEMELER 2,5 su bardağı beyaz fasulye Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 adet kuru soğan 1 adet büyük boy havuç 2 yemek kaşığı limon suyu 4-5 diş sarmısak (dövülmüş) 1 adet defne yaprağı 3 adet kesme şeker 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı karabiber 6 adet enginar (taze veya konserve) Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış) HAZIRLANIŞI Geceden ıslatılan fasulyeyi süzelim ![]() Bir tencerede önce sıvıyağda ince kıyılmış soğanları, dövülmüş sarmısakları, küp doğradığımız havuçları soteleyelim ![]() ![]() Üzerini bir parmak geçecek kadar soğuk suyunu ekleyelim ![]() ![]() Ancak yemeğimiz pişerken içine son 20 dakikadan önce limonlu suda bekleyen, kesme şeker formunda doğranmış enginarları ekleyelim ![]() ![]() Pişince içindeki defne yaprağını çıkartalım ![]() ![]() ______________________________ ___ |
![]() |
![]() |
|