![]() |
Enginarlı Kuru Fasulye Tarifi
Enginarlı Kuru Fasulye MALZEMELER
2,5 su bardağı beyaz fasulye Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 adet kuru soğan 1 adet büyük boy havuç 2 yemek kaşığı limon suyu 4-5 diş sarmısak (dövülmüş) 1 adet defne yaprağı 3 adet kesme şeker 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı karabiber 6 adet enginar (taze veya konserve) Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış) HAZIRLANIŞI Geceden ıslatılan fasulyeyi süzelim. Bir tencerede önce sıvıyağda ince kıyılmış soğanları, dövülmüş sarmısakları, küp doğradığımız havuçları soteleyelim. Fasulyeleri katıp, 5-6 dakika kadar kavuralım. Üzerini bir parmak geçecek kadar soğuk suyunu ekleyelim.Tuz ve karabiber, limon suyunu, defne yapraklarını ekleyip, 50-55 dakika kadar pişmeye bırakalım. Ancak yemeğimiz pişerken içine son 20 dakikadan önce limonlu suda bekleyen, kesme şeker formunda doğranmış enginarları ekleyelim. Eğer enginarlarınız konserveyse yemeğin içine son 5-6 dakika öncesinde eklemeniz yeterli olacaktır. Pişince içindeki defne yaprağını çıkartalım. Üzerini ince kıyılmış maydanozlarla süsleyerek servise sunalım. ______________________________ ___ |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.