ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Enginarlı Kuru Fasulye Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=366128)

Prof. Dr. Sinsi 08-01-2012 08:44 PM

Enginarlı Kuru Fasulye Tarifi
 
Enginarlı Kuru Fasulye MALZEMELER

2,5 su bardağı beyaz fasulye

Yarım çay bardağı zeytinyağı

2 adet kuru soğan

1 adet büyük boy havuç

2 yemek kaşığı limon suyu

4-5 diş sarmısak (dövülmüş)

1 adet defne yaprağı

3 adet kesme şeker

1 yemek kaşığı tuz

1 yemek kaşığı karabiber

6 adet enginar (taze veya konserve)

Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)


HAZIRLANIŞI

Geceden ıslatılan fasulyeyi süzelim.

Bir tencerede önce sıvıyağda ince kıyılmış soğanları, dövülmüş sarmısakları, küp doğradığımız havuçları soteleyelim. Fasulyeleri katıp, 5-6 dakika kadar kavuralım.

Üzerini bir parmak geçecek kadar soğuk suyunu ekleyelim.Tuz ve karabiber, limon suyunu, defne yapraklarını ekleyip, 50-55 dakika kadar pişmeye bırakalım.

Ancak yemeğimiz pişerken içine son 20 dakikadan önce limonlu suda bekleyen, kesme şeker formunda doğranmış enginarları ekleyelim. Eğer enginarlarınız konserveyse yemeğin içine son 5-6 dakika öncesinde eklemeniz yeterli olacaktır.

Pişince içindeki defne yaprağını çıkartalım. Üzerini ince kıyılmış maydanozlarla süsleyerek servise sunalım.

______________________________ ___







Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.