Fırında Yumurtalı İspanak |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Yumurtalı İspanakMalzemeler 500 gr Ispanak 4 Adet Yumurta 1 Adet Soğan 1 Çorba Kaşığı Çemen 250 gr Kıyma 1/2 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ Tuz, Karabiber Yemeğin Tarifi Ispanakları ayıklayıp yıkayalım ve süzelim Ispanakları hiç su ilave etmeden tencereye alıp kendi suyu ile hafifçe yumuşayana dek 3-4 dak haşlayalım Yağı tavaya alalım Soğanları piyazlık doğrayalım ve pembeleştirelim![]() Kıymayı ilave edip, rengi dönünceye kadar kavuralım Bir kaşık çemeni tavaya koyalım Ispanakları doğrayıp, onu da tavaya alalım Arasıra karıştırarak kavurmaya devam edelim 3-5 dak daha pişirelim![]() Yemeği küçük bir tepsiye alalım Kaşıkla düzeltelim Tepsideki ıspanakların içine dört oyuk açıp, yumurtaları kıralım Tuzunu, karabiberini ekleyip, fırına verelim Yumurtalar pişene dek fırında tutalım Çıkartıp, sıcak sıcak servis yapalım Eğer kaşar ilave edecek olursanız, fırına vermeden önce yumurtaların üzerine serpiştirebilirsiniz![]() ______________________________ ___ ![]()
|
|
|
|