ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fırında Yumurtalı İspanak (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=366042)

Prof. Dr. Sinsi 08-01-2012 08:58 PM

Fırında Yumurtalı İspanak
 
Malzemeler
500 gr Ispanak

4 Adet Yumurta

1 Adet Soğan

1 Çorba Kaşığı Çemen

250 gr Kıyma

1/2 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi

1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ

Tuz, Karabiber


Yemeğin Tarifi

Ispanakları ayıklayıp yıkayalım ve süzelim. Ispanakları hiç su ilave etmeden tencereye alıp kendi suyu ile hafifçe yumuşayana dek 3-4 dak. haşlayalım. Yağı tavaya alalım. Soğanları piyazlık doğrayalım ve pembeleştirelim.

Kıymayı ilave edip, rengi dönünceye kadar kavuralım.Bir kaşık çemeni tavaya koyalım. Ispanakları doğrayıp, onu da tavaya alalım. Arasıra karıştırarak kavurmaya devam edelim. 3-5 dak. daha pişirelim.

Yemeği küçük bir tepsiye alalım. Kaşıkla düzeltelim. Tepsideki ıspanakların içine dört oyuk açıp, yumurtaları kıralım. Tuzunu, karabiberini ekleyip, fırına verelim. Yumurtalar pişene dek fırında tutalım. Çıkartıp, sıcak sıcak servis yapalım. Eğer kaşar ilave edecek olursanız, fırına vermeden önce yumurtaların üzerine serpiştirebilirsiniz.


______________________________ ___
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.