![]() |
Yöresel Yemek Tarifleri - Trabzon Burmalısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yöresel Yemek Tarifleri - Trabzon BurmalısıYöresel yemek tarifleri - Trabzon Burmalısı Trabzon Burmalısı MALZEMELER 1 adet yumurta 1 çay bardağı zeytinyağı 1/2 çay bardağı yoğurt 2 su bardağı su alacağı kadar un 1/2 kg kavrulmuş-dövülmüş fındık 1/2 kg nişasta 1 kg toz şeker 6 bardak su (şerbet için) yarım limon suyu (şerbet için) YAPILIŞ TARİFİ Önce yumurta su yoğurt ve zeytinyağı karıştırılıp un katılıp en az 15 dakika yoğrulur ![]() ![]() yapılır daha sonra hamur ceviz büyüklüğünde yumaklar haline getirilip 2 saat dinlendirilir ![]() ![]() ikiye katlanır içine dövülmüş fındık serpilir ![]() ve elle hafif büzülür ![]() tepsiye dizilir ![]() ![]() pembeleşinceye adar pişirilir ![]() ballandırılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|