Yöresel Yemek Tarifleri - Yangıç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yöresel Yemek Tarifleri - YangıçYöresel yemek tarifleri - Yangıç Yangıç (Çorum) 300 gr kıyma 1 soğan 1 çorba kaşığı margarin Tuz karabiber Hamur için: 3 su bardağı un 1 su bardağı su 1 yumurta 1 çorba kaşığı yoğurt tuz 1 Unu hamur yoğurma kabına alın Ortasını havuz gibi açıp yoğurt yumurta tuz ve su ekleyerek yoğurun Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler hazırlayın Üzerine un serperek oklavayla kalın yufkalar halinde açın![]() 2 Soğanı soyup rendeleyin Derin bir kapta kıyma rendelenmiş soğan tuz ve karabiberi karıştırın Hamurların ortasına kıymalı iç malzemeyi yayıp katlayın![]() 3 Sacta veya teflon tavada gözleme gibi pişirin Margarin sürüp servis yapın
|
|
|
|