![]() |
Yöresel Yemek Tarifleri - Yangıç
Yöresel yemek tarifleri - Yangıç Yangıç (Çorum) 300 gr kıyma 1 soğan 1 çorba kaşığı margarin Tuz karabiber Hamur için: 3 su bardağı un 1 su bardağı su 1 yumurta 1 çorba kaşığı yoğurt tuz 1. Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp yoğurt yumurta tuz ve su ekleyerek yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler hazırlayın. Üzerine un serperek oklavayla kalın yufkalar halinde açın. 2. Soğanı soyup rendeleyin. Derin bir kapta kıyma rendelenmiş soğan tuz ve karabiberi karıştırın. Hamurların ortasına kıymalı iç malzemeyi yayıp katlayın. 3. Sacta veya teflon tavada gözleme gibi pişirin. Margarin sürüp servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.