Yöresel Yemek Tarifleri - İhbeyşi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yöresel Yemek Tarifleri - İhbeyşiYöresel yemek tarifleri - İhbeyşi İhbeyşi MALZEMELER 50 gram kıyma 15 çorba kaşığı köftelik bulgur 1 çay kaşığı kırmızıbiber 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı margarin 1 adet arpacık soğanı 1 tatlı kaşığı salça 1 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 diş ezilmiş sarımsak YAPILIŞ TARİFİ Kıyma birbuçuk çorba kaşığı köftelik bulgur 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve 1 çay kaşığı tuzu macun haline gelene kadar yoğurun Nohut büyüklüğündeparçalar koparıp yuvarlayın 1 tatlı kaşığı margarini tavada eritin 1 adet arpacık soğanını yemeklik doğrayıp tavada kavurun 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyin 1 çay bardağı suyu ilave edin Küçük köfteleri tencereye alın On beş dakika pişirin![]() İnmesine yakın 1 tatlı kaşığı limon suyu ve 1 diş ezilmiş sarımsağı ilave edin İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın
|
|
|
|