![]() |
Yöresel Yemek Tarifleri - İhbeyşi
Yöresel yemek tarifleri - İhbeyşi İhbeyşi MALZEMELER 50 gram kıyma 15 çorba kaşığı köftelik bulgur 1 çay kaşığı kırmızıbiber 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı margarin 1 adet arpacık soğanı 1 tatlı kaşığı salça 1 çay bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 diş ezilmiş sarımsak YAPILIŞ TARİFİ Kıyma birbuçuk çorba kaşığı köftelik bulgur 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve 1 çay kaşığı tuzu macun haline gelene kadar yoğurun. Nohut büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın 1 tatlı kaşığı margarini tavada eritin 1 adet arpacık soğanını yemeklik doğrayıp tavada kavurun 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyin 1 çay bardağı suyu ilave edin. Küçük köfteleri tencereye alın. On beş dakika pişirin. İnmesine yakın 1 tatlı kaşığı limon suyu ve 1 diş ezilmiş sarımsağı ilave edin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.