![]() |
Yöresel Yemek Tarifleri - Batırık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yöresel Yemek Tarifleri - BatırıkYöresel yemek tarifleri - Batırık Batırık (Seydişehir) MALZEMELER 25 Su bardağı ince bulgur 3 Su bardağı ılık su 15 Su bardağı tahin 150 gr kuru soğan 3 Orta boy (250 gr)domates 1/2 yemek kaşığı domates salçası 6-7 adet yeşil soğan 1 demet maydanoz 1/2 Su bardağı limon suyu (isteğe bağlı artırılabilir 25 Tatlı kaşığı tuz 15 Tatlı kaşığı kırmızı biber 15 Tatlı kaşığı kimyon HAZIRLANIŞI Bulguru derin tepsiye koyunuz ve ılık suyla ıslatıp kapağı kapatarak 20-25 dakika bekletin ![]() Soğanı soyup ince kıyın ![]() ![]() ![]() Bulgura kuru soğanı salçayı domatesikimyon ve kırmızı biberi katarak yumuşayıncaya kadar yoğurun ![]() ![]() soğan maydanoztuzlimon suyu katıp karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT: Kış aylarında kurutulmuş domatesle yapılan batırığın tadı çok güzel olur ![]() |
![]() |
![]() |
|