ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yöresel Yemek Tarifleri - Batırık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=336745)

Prof. Dr. Sinsi 07-28-2012 12:09 PM

Yöresel Yemek Tarifleri - Batırık
 



Yöresel yemek tarifleri - Batırık
Batırık


(Seydişehir)

MALZEMELER

25 Su bardağı ince bulgur

3 Su bardağı ılık su

15 Su bardağı tahin

150 gr kuru soğan

3 Orta boy (250 gr)domates

1/2 yemek kaşığı domates salçası

6-7 adet yeşil soğan

1 demet maydanoz

1/2 Su bardağı limon suyu (isteğe bağlı artırılabilir

25 Tatlı kaşığı tuz

15 Tatlı kaşığı kırmızı biber

15 Tatlı kaşığı kimyon

HAZIRLANIŞI

Bulguru derin tepsiye koyunuz ve ılık suyla ıslatıp kapağı kapatarak 20-25 dakika bekletin.

Soğanı soyup ince kıyın. Yeşil soğan ve maydanozu yıkayıp ayıklayın ve ince kıyın. Domateslerin kabuğunu soyup küçük doğrayın.

Bulgura kuru soğanı salçayı domatesikimyon ve kırmızı biberi katarak yumuşayıncaya kadar yoğurun. Tahini katıp tekrar yoğurun. Yeşil

soğan maydanoztuzlimon suyu katıp karıştırın. Avuç içinde parmaklar arasında sıkarak köfte şekli veriniz marul(turşu veya domates salatasıyla da servis yapabilirsiniz) ile servis ediniz. Tarifi Seydisehir e aittir. Ermenekde batırık dövülmüş ceviz içiyle İçel de ise kinciyle(susamla) veya yer fıstığıyla yaparlar. Malatya -BATIRIK- denilen yiyecek bunlardan tamamen farklıdır.

NOT: Kış aylarında kurutulmuş domatesle yapılan batırığın tadı çok güzel olur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.