Beğendili Piliç Tarifi - Beğendili Piliç Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beğendili Piliç Tarifi - Beğendili Piliç YapılışıBeğendili Piliç Tarifi - Beğendili Piliç Yapılışı Beğendili Piliç Tarifi - Beğendili Piliç Yapılışı - Beğendili Piliç Nasıl Yapılır - Beğendili Piliç Malzemeleri 2 piliç 1 çay bardağı zeytinyağı Tuz Karabiber 3-4 dal maydanoz Beğendi için: 1 5 kg patlıcan1 çay bardağı zeytinyağı Yarım limon suyu 1 su bardağı un 1 çay bardağı süt 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz Piliçlerin kemiklerini çıkarıp but ve göğüs kısımlarını bonfile haline getirin Sıvıyağ, tuz ve karabiberi derin bir kapta karıştırın Piliç etlerini bu marinatta 20-30 dakika bekletin![]() Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun Sıvıyağın yarısını ve limon suyunu ilave edip çatalla ezerek püre haline getirin![]() Kalan sıvıyağı tencerede kızdırın Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun Karıştırmaya ara vermeden sütü ve hazırladığınız patlıcan püresini ekleyip iyice çırpın Tuz ekleyip 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın![]() Piliç bonfileleri marinattan alıp ızgarada iki taraflı pişirin Beğendiyi servis tabaklarına paylaştırın Kızarmış piliç bonfileleri yanına yerleştirin Üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|