![]() |
Beğendili Piliç Tarifi - Beğendili Piliç Yapılışı
Beğendili Piliç Tarifi - Beğendili Piliç Yapılışı Beğendili Piliç Tarifi - Beğendili Piliç Yapılışı - Beğendili Piliç Nasıl Yapılır - Beğendili Piliç Malzemeleri 2 piliç 1 çay bardağı zeytinyağı Tuz Karabiber 3-4 dal maydanoz Beğendi için: 1.5 kg patlıcan 1 çay bardağı zeytinyağı Yarım limon suyu 1 su bardağı un 1 çay bardağı süt 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz Piliçlerin kemiklerini çıkarıp but ve göğüs kısımlarını bonfile haline getirin. Sıvıyağ, tuz ve karabiberi derin bir kapta karıştırın. Piliç etlerini bu marinatta 20-30 dakika bekletin. Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Sıvıyağın yarısını ve limon suyunu ilave edip çatalla ezerek püre haline getirin. Kalan sıvıyağı tencerede kızdırın. Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Karıştırmaya ara vermeden sütü ve hazırladığınız patlıcan püresini ekleyip iyice çırpın. Tuz ekleyip 1-2 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın. Piliç bonfileleri marinattan alıp ızgarada iki taraflı pişirin. Beğendiyi servis tabaklarına paylaştırın. Kızarmış piliç bonfileleri yanına yerleştirin. Üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.