Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bayram, parmaği, resimli, tarif, tatlıları, vezir, özel

Özel Bayram Tatlıları - Vezir Parmaği Resimli Tarif

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Özel Bayram Tatlıları - Vezir Parmaği Resimli Tarif






Özel Bayram Tatlıları - VEZİR PARMAĞI resimli tarif
Özel Bayram Tatlıları - VEZİR PARMAĞI

bayram tatlısı
tatlı tarifleri
resimli tatlı tarifleri
VEZİR PARMAĞI

MALZEMELER:
3 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı su
1 su bardağı un
2 adet yumurta
kızartmak için sıvı yağ
Şerbet için:
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu

HAZIRLANIŞI:
1- Tereyağını su ile kaynatın Unu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın Un kendini toplayınca ocağın altını kapayın
2- Soğuyan hamura yumurtalları teker teker ilave edip yoğurun
3- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Avuçlarınızın içini yağlayıp parmak şekli verin
4- Soğuk yağın içine atıp çok harlı olmayan ateşte kızartın
5- Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın Limon suyu ilave edip biraz daha kaynatın Soğumaya bırakın Soğuk şerbetin içine sıcak tatlıları atın ve şerbeti çekmesi için bekleyin
Not: Kızartma aşamasında hamurları her defasında soğuk yağa atmalısınız 2 tava yı yaparken kenara alıp tavanızın soğumasını sağlayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.