![]() |
Özel Bayram Tatlıları - Vezir Parmaği Resimli Tarif
Özel Bayram Tatlıları - VEZİR PARMAĞI resimli tarif Özel Bayram Tatlıları - VEZİR PARMAĞI bayram tatlısı tatlı tarifleri resimli tatlı tarifleri VEZİR PARMAĞI http://www.misssgibi.com/images/vezir+parmagi.jpg MALZEMELER: 3 yemek kaşığı tereyağ 1 su bardağı su 1 su bardağı un 2 adet yumurta kızartmak için sıvı yağ Şerbet için: 1,5 su bardağı su 1,5 su bardağı şeker 2-3 damla limon suyu http://www.misssgibi.com/images/vezir+parmagi1.jpg HAZIRLANIŞI: 1- Tereyağını su ile kaynatın. Unu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Un kendini toplayınca ocağın altını kapayın. 2- Soğuyan hamura yumurtalları teker teker ilave edip yoğurun. 3- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avuçlarınızın içini yağlayıp parmak şekli verin. 4- Soğuk yağın içine atıp çok harlı olmayan ateşte kızartın. 5- Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyu ilave edip biraz daha kaynatın Soğumaya bırakın. Soğuk şerbetin içine sıcak tatlıları atın ve şerbeti çekmesi için bekleyin. Not: Kızartma aşamasında hamurları her defasında soğuk yağa atmalısınız. 2. tava yı yaparken kenara alıp tavanızın soğumasını sağlayın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.