ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Özel Bayram Tatlıları - Vezir Parmaği Resimli Tarif (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=336245)

Prof. Dr. Sinsi 07-28-2012 11:45 AM

Özel Bayram Tatlıları - Vezir Parmaği Resimli Tarif
 



Özel Bayram Tatlıları - VEZİR PARMAĞI resimli tarif
Özel Bayram Tatlıları - VEZİR PARMAĞI

bayram tatlısı
tatlı tarifleri
resimli tatlı tarifleri
VEZİR PARMAĞI
http://www.misssgibi.com/images/vezir+parmagi.jpg
MALZEMELER:
3 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı su
1 su bardağı un
2 adet yumurta
kızartmak için sıvı yağ
Şerbet için:
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
http://www.misssgibi.com/images/vezir+parmagi1.jpg
HAZIRLANIŞI:
1- Tereyağını su ile kaynatın. Unu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Un kendini toplayınca ocağın altını kapayın.
2- Soğuyan hamura yumurtalları teker teker ilave edip yoğurun.
3- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avuçlarınızın içini yağlayıp parmak şekli verin.
4- Soğuk yağın içine atıp çok harlı olmayan ateşte kızartın.
5- Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyu ilave edip biraz daha kaynatın Soğumaya bırakın. Soğuk şerbetin içine sıcak tatlıları atın ve şerbeti çekmesi için bekleyin.
Not: Kızartma aşamasında hamurları her defasında soğuk yağa atmalısınız. 2. tava yı yaparken kenara alıp tavanızın soğumasını sağlayın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.