Yemek Tarifleri Sakızlı Güllaç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri Sakızlı Güllaçyemek tarifleri Sakızlı Güllaç PORTAKALLI İRMİK TATLISI: 2 su b irmik125 gr tereyağı 2 çorba k dolmalık fıstıkşerbeti için: 2,5 su b su1 su b potakal suyu1,5 su b tozşekerarası için: 1 kase kaymak üzeri için: 2 portakal kabuğu HAZIRLANIŞI: Önce bir tavaya yağı koyup eritin üzerine dolmalık fıstık ve irmiği alıp fıstıkların rengi dönene kadar kavurun Kavrulan karışımın üzerine 1 su bardağı portakal suyunu ve daha önceden kaynatıp hazırladığınız şerbeti dökün iyice karıştırarak helva kıvamını verin Ağzını kapatıp dinlendirin Bir kek kalıbının içini yağlayıp portakal kabuğu ile kaplayın Helvanın yarısını bastırırak kalıba doldurun Arasına kaymak yerleştirip kalan helvayı da üzerine basın Bu işlemi sıcakken yaparsanız kaymak erir Ters çevirip dilimleyerek servis yapın![]() |
|
|
|