![]() |
Yemek Tarifleri Sakızlı Güllaç
yemek tarifleri Sakızlı Güllaç PORTAKALLI İRMİK TATLISI: 2 su b. irmik 125 gr tereyağı 2 çorba k. dolmalık fıstık şerbeti için: 2,5 su b. su 1 su b.potakal suyu 1,5 su b. tozşeker arası için: 1 kase kaymak üzeri için: 2 portakal kabuğu HAZIRLANIŞI: Önce bir tavaya yağı koyup eritin. üzerine dolmalık fıstık ve irmiği alıp fıstıkların rengi dönene kadar kavurun. Kavrulan karışımın üzerine 1 su bardağı portakal suyunu ve daha önceden kaynatıp hazırladığınız şerbeti dökün. iyice karıştırarak helva kıvamını verin. Ağzını kapatıp dinlendirin. Bir kek kalıbının içini yağlayıp portakal kabuğu ile kaplayın. Helvanın yarısını bastırırak kalıba doldurun. Arasına kaymak yerleştirip kalan helvayı da üzerine basın. Bu işlemi sıcakken yaparsanız kaymak erir. Ters çevirip dilimleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.