Yemek Tarifleri İncirli Tatlı |
07-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri İncirli Tatlıyemek tarifleri İncirli Tatlı İncirli Tatlı Malzemeler: Kek: * 6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış * 1 su bardağı ceviz içi * 1 su bardağı toz şeker * 1 su bardağı un * 3 yumurta * 1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu Şerbeti: * 1,5 su bardağı su * 1 yemek kaşığı nescafe * yarım su bardağı toz şeker Muhallebi: * 2 yemek kaşığı nişasta * 2 yemek kaşığı un * 1lt süt * 5 yemek kaşığı toz şeker * inmeye yakın 50gr tereyağı * piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti Hazırlanması: 1 Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor) 2 Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın 3 Kek piştikten sonra 3-4 dak havalandırın 4 Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletinalıntı |
|