Yemek Tarifleri Fındıklı Kaymaklı Tatlı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri Fındıklı Kaymaklı Tatlıyemek tarifleri Fındıklı Kaymaklı Tatlı CEVİZLİ RULO SARMA: 3 su b un75 gr tereyağı 1 yumurta 1 çay b yoğurt1 fiske tuz 1 tatlı k tozşeker2-3 çorba k ılık suiç harç için: 1 su b ceviz içişerbeti için: 2,5 su b tozşeker2,5 su b sukızartmak için: sıvıyağ HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına unu ekleyip üzerine yoğurt,yumurta,toz şeker ve bir tutam tuz ilave edip bir hamur elde edin Hamurun üzerine un serpiştirip hamurunuzu dinlendirin![]() Şerbeti için tencereye şekeri ve suyu ilave edip kaynatıp soğumaya bırakın Hamurunuzudinlendirip merdane yardımıyla hamurunuzu açın,açtıktan sonra üzerine üzerine parçalanmış cevizi serpiştirin ve hamurun ucudan başlayarak rulo yapın diğer uç kısmına ise su yada yumurta sarısı sürün ve rulo yapın ![]() Hamurdan 1 parmak enliğinde dilimler kesin ve kızdırılmış sıvıyağda kızartın Tatlınızıkızarttıktan sonra soğutulmuş şerbete ilave edip şerbetini çektikten sonra servis tabağına alabilirsiniz
|
|
|
|