![]() |
Yemek Tarifleri Fındıklı Kaymaklı Tatlı
yemek tarifleri Fındıklı Kaymaklı Tatlı CEVİZLİ RULO SARMA: 3 su b. un 75 gr tereyağı 1 yumurta 1 çay b. yoğurt 1 fiske tuz 1 tatlı k. tozşeker 2-3 çorba k. ılık su iç harç için: 1 su b. ceviz içi şerbeti için: 2,5 su b. tozşeker 2,5 su b. su kızartmak için: sıvıyağ HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına unu ekleyip üzerine yoğurt,yumurta,toz şeker ve bir tutam tuz ilave edip bir hamur elde edin.Hamurun üzerine un serpiştirip hamurunuzu dinlendirin. Şerbeti için tencereye şekeri ve suyu ilave edip kaynatıp soğumaya bırakın.Hamurunuzu dinlendirip merdane yardımıyla hamurunuzu açın,açtıktan sonra üzerine üzerine parçalanmış cevizi serpiştirin ve hamurun ucudan başlayarak rulo yapın diğer uç kısmına ise su yada yumurta sarısı sürün ve rulo yapın. Hamurdan 1 parmak enliğinde dilimler kesin ve kızdırılmış sıvıyağda kızartın.Tatlınızı kızarttıktan sonra soğutulmuş şerbete ilave edip şerbetini çektikten sonra servis tabağına alabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.