![]() |
Tatlı Tarifleri - Resimli Sakızlı Muhallebi Tarifi Ve Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlı Tarifleri - Resimli Sakızlı Muhallebi Tarifi Ve YapılışıTatlı Tarifleri - Resimli Sakızlı Muhallebi Tarifi Ve Yapılışı Resimli Sakızlı Muhallebi Tarifi Ve Yapılışı ![]() Malzemeler Sakızlı Muhallebi Tarifi Malzemeleri 1 ![]() (250 gr ![]() 5 su bardağı süt 1 ![]() (150 gr ![]() 1 su bardağı su 3 adet çam sakızı 1 su bardağı antep fıstığı kırık Yapılışı Süt ve şekeri bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() Karıştırarak kaynamaya bırakın ![]() Bu arada bir kapta mısır nişastasını başka bir kapta 1 bardak soğuk su ile çırpın ![]() ![]() Süt kaynayınca fıstıkları ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tatlınızı ısıya dayanıklı bir borcama döküp soğutun ![]() Soğuyunca kesip istediğiniz gibi süsleyip servis yapın ![]() Not:Eğer çam sakızı yerine sakız reçeliniz varsa şeker miktarını azaltarak 3 tatlı kaşığı kullanabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|