Tatlı Tarifleri - Resimli Sakızlı Muhallebi Tarifi Ve Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tatlı Tarifleri - Resimli Sakızlı Muhallebi Tarifi Ve YapılışıTatlı Tarifleri - Resimli Sakızlı Muhallebi Tarifi Ve Yapılışı Resimli Sakızlı Muhallebi Tarifi Ve Yapılışı Malzemeler Sakızlı Muhallebi Tarifi Malzemeleri 1 5 su bardağı şeker(250 gr şeker)5 su bardağı süt 1 5 su bardağı mısır nişastası(150 gr )1 su bardağı su 3 adet çam sakızı 1 su bardağı antep fıstığı kırık Yapılışı Süt ve şekeri bir tencereye koyun Çam sakızını ince ince kıyın Karışıma ilave edin![]() Karıştırarak kaynamaya bırakın ![]() Bu arada bir kapta mısır nişastasını başka bir kapta 1 bardak soğuk su ile çırpın Topaklanma olmasın![]() Süt kaynayınca fıstıkları ilave edin Nişastayı yavaş yavaş sütün içine dökün Bu sırada da çırpmayı bırakmayın ki nişasta süte iyice karışıp koyulaşma olsun Sonra 1-2 dk daha bekleyip ocaktan alın![]() Tatlınızı ısıya dayanıklı bir borcama döküp soğutun ![]() Soğuyunca kesip istediğiniz gibi süsleyip servis yapın ![]() Not:Eğer çam sakızı yerine sakız reçeliniz varsa şeker miktarını azaltarak 3 tatlı kaşığı kullanabilirsiniz
|
|
|
|