ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Tatlı Tarifleri - Resimli Sakızlı Muhallebi Tarifi Ve Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=336154)

Prof. Dr. Sinsi 07-28-2012 12:00 PM

Tatlı Tarifleri - Resimli Sakızlı Muhallebi Tarifi Ve Yapılışı
 



Tatlı Tarifleri - Resimli Sakızlı Muhallebi Tarifi Ve Yapılışı
Resimli Sakızlı Muhallebi Tarifi Ve Yapılışı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler

Sakızlı Muhallebi Tarifi
Malzemeleri
1.5 su bardağı şeker
(250 gr. şeker)
5 su bardağı süt
1.5 su bardağı mısır nişastası
(150 gr.)
1 su bardağı su
3 adet çam sakızı
1 su bardağı antep fıstığı kırık
Yapılışı

Süt ve şekeri bir tencereye koyun.Çam sakızını ince ince kıyın.Karışıma ilave edin.
Karıştırarak kaynamaya bırakın.

Bu arada bir kapta mısır nişastasını başka bir kapta 1 bardak soğuk su ile çırpın.Topaklanma olmasın.
Süt kaynayınca fıstıkları ilave edin.Nişastayı yavaş yavaş sütün içine dökün.Bu sırada da çırpmayı bırakmayın ki nişasta süte iyice karışıp koyulaşma olsun.Sonra 1-2 dk. daha bekleyip ocaktan alın.

Tatlınızı ısıya dayanıklı bir borcama döküp soğutun.
Soğuyunca kesip istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

Not:Eğer çam sakızı yerine sakız reçeliniz varsa şeker miktarını azaltarak 3 tatlı kaşığı kullanabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.