![]() |
Tatlı Tarifleri - Resimli Sakızlı Muhallebi Tarifi Ve Yapılışı
Tatlı Tarifleri - Resimli Sakızlı Muhallebi Tarifi Ve Yapılışı Resimli Sakızlı Muhallebi Tarifi Ve Yapılışı http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler Sakızlı Muhallebi Tarifi Malzemeleri 1.5 su bardağı şeker (250 gr. şeker) 5 su bardağı süt 1.5 su bardağı mısır nişastası (150 gr.) 1 su bardağı su 3 adet çam sakızı 1 su bardağı antep fıstığı kırık Yapılışı Süt ve şekeri bir tencereye koyun.Çam sakızını ince ince kıyın.Karışıma ilave edin. Karıştırarak kaynamaya bırakın. Bu arada bir kapta mısır nişastasını başka bir kapta 1 bardak soğuk su ile çırpın.Topaklanma olmasın. Süt kaynayınca fıstıkları ilave edin.Nişastayı yavaş yavaş sütün içine dökün.Bu sırada da çırpmayı bırakmayın ki nişasta süte iyice karışıp koyulaşma olsun.Sonra 1-2 dk. daha bekleyip ocaktan alın. Tatlınızı ısıya dayanıklı bir borcama döküp soğutun. Soğuyunca kesip istediğiniz gibi süsleyip servis yapın. Not:Eğer çam sakızı yerine sakız reçeliniz varsa şeker miktarını azaltarak 3 tatlı kaşığı kullanabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.