Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kabak, ramazan, tatlısı

Ramazan Tatlısı Kabak Tatlısı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan Tatlısı Kabak Tatlısı






Ramazan Tatlısı Kabak Tatlısı
KABAK TATLISI









*Kabak güzelce soyulup küp küp doğranır ve yıkanır
*Yıkanan kabaklarımızı tenceremize dizeriz ve üzerine şekerini serip bir gece bekletiriz
*Sabah kabaklar suyunu salmış oluyor ocağa alıp önce hızlı ateşte kaynadıktan sonrada kısık ateşte pişirmeye bırakırız
*Kabaklarımız yumuşamaya başlayınca tencerenin kapağını açarız ve ağzı açık olarak pişmeye devam eder
*Kabaklar suyunu iyice çekip şerbetimizin kıvamı yoğun bir hal alınca tatlımız pişmiştir
*Soğumaya bırakıp soğuyunca bol cevizle servis yaparız
*Kabak ve şeker ölçüsü vermedim herkes kararını bilirAma ben şekerini gayet bol koyarım o zaman işte o tatlının tadına doyamazsınızAynen şeffaf jelibon şekerler gibi oluyormmmmmmmmmm


AFİYET OLSUNalıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.