![]() |
Ramazan Tatlısı Kabak Tatlısı
Ramazan Tatlısı Kabak Tatlısı KABAK TATLISI http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg *Kabak güzelce soyulup küp küp doğranır ve yıkanır..... *Yıkanan kabaklarımızı tenceremize dizeriz ve üzerine şekerini serip bir gece bekletiriz.... *Sabah kabaklar suyunu salmış oluyor ocağa alıp önce hızlı ateşte kaynadıktan sonrada kısık ateşte pişirmeye bırakırız.... *Kabaklarımız yumuşamaya başlayınca tencerenin kapağını açarız ve ağzı açık olarak pişmeye devam eder..... *Kabaklar suyunu iyice çekip şerbetimizin kıvamı yoğun bir hal alınca tatlımız pişmiştir... *Soğumaya bırakıp soğuyunca bol cevizle servis yaparız....... *Kabak ve şeker ölçüsü vermedim herkes kararını bilir.Ama ben şekerini gayet bol koyarım o zaman işte o tatlının tadına doyamazsınız.Aynen şeffaf jelibon şekerler gibi oluyor.mmmmmmmmmm AFİYET OLSUN........alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.