Aşure Nin Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşure Nin YapılışıAşure Nin Yapılışı AŞURE NİN YAPILIŞI ![]() Akşamdan buğday , fasulye , nohut ayıklanır,yıkanır Hepsi ayrı kaplara üzerlerini 2 parmak boyu geçecek kadar ılık su ile ıslatılıp sabaha kadar bekletilir![]() Buğday , pirinç, portakal kabuğu birlikte haşlanır AŞURE TENCERESİNE ATILIR![]() Nohut ve fasulye de ayrı ayrı haşlanıp tencereye atılır ![]() Birlikte bir süre daha kaynatılır(isteğe göre, az pişmiş mi seversiniz, çok pişmiş mi) Kaynatma işlemi arasın da ; üzüm,incir,kayısı, ,sakız,çam fıstığı,kuş üzümü, şeker,erik kurusu ilave edilip sık sık karıştırılır![]() İstenilen kıvama gelmek üzere iken için;, gülsuyu,vanilya,karanfil,ceviz içi , konup 10 dakika daha kaynatılıp ateşten alınır ![]() Kâselere boşaltılıp,aşurenin üzeri ceviz, fındık,Hindistan cevizi,tozantep fıstığı,nar taneleri,tarçın,yeni bahar ile süslenir ![]() YUKARDAKİ TARİFE GÖRE AŞUREDE KULLANILACAK MALZEMELER-3 Su bardağı aşurelik buğday 2-3 avuç ceviz içi -Yarım su bardağı pirinç 2-3 avuç fındık içi -yarım su bardağı fasulye 3 çorba kaşığı toz antep fıstığı -yarım su bardağı nohut 1 tane mesteki sakızı -3su bardağı kuru üzüm 5-6 su bardağı toz şeker -5-6 tane doğranmış incir azıcık yeni bahar -2-3 dilim doğranmış portakal kabuğu azıcık toz tarçın -10 tane kayısı azıcık toz karanfil -10 tane kuru erik 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi -1 paket vanilya bir avuç nar tanesi NOT:Malzemeler isteğe göre iki-üç katına çıkartılır MALZEMESİ KALİTELİ OLAN VE, AŞURENİN SEVABINA İNANILARAK YİYİLECEK AŞURE VUCUDA ŞİFADIR ![]() AŞURE ALLAH IN EMRİ DEĞİLDİR FARZ DEĞİLDİR SEVAP İŞLEMEK İÇİN FIRSATTIR![]() ![]() SÜNNET TE DEĞİLDİR, AMA; PEYGAMBERİMİZİN BU GÜN İÇİN ” CÖMERT OLUN, HEDİYELEŞİN” HADİSİNİ NAZARİ DİKKATE ALMAKDA FAYDA OLACAĞI KANISINA VARILIR |
|
|
|