Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bici, or bici, or soğuk, tarifi, tarifleri, tatlılar, yemek

Yemek Tarifleri /Soğuk Tatlılar /Bici Bici Tarifi

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yemek Tarifleri /Soğuk Tatlılar /Bici Bici Tarifi

yemek tarifleri /soğuk tatlılar /bici bici tarifi
bici bici tarifi

Bici Bici

Bilmeyenlerinizin "Bu da ne" diyeceği, bilenlerin de belki özlemle anacağı tatlılar ötesi bir tat, serinlik ötesi bir soğukluk İskenderun-Adana-Mersin bölgesinde yaz aylarının kurtarıcısı bir lezzet

Eşim bayıla bayıla anlatırdı bu lezzeti Nihayet oraya gittiğim bir yaz ben de tatma şerefine erdim Ve bayıldım Evde ben de yapabilirmiyim acaba diye düşünürken geçen yaz öylece geçti Tabi bir de özel bir malzemesi var, gıda boyası Onu da ha aldım ha alacağım derken günlerin geçmesi ve bugüne kadar gelme

Nihayet bu haftasonu Eminönünde gezerken bu malzemenin de akla gelmesi ve de Bici Bici sürecinin bu şekilde başlaması Sonra kayınvalideden alınan tarif ve işin püf noktalarıİşte hepsi burda, bu tarifte Hazır olun bici bicicilerr )

Malzemeler :

1 kg(5 su b) süt

2 su b su

1 su b buğday nişastası

1 çorba k tozşeker (silme)

1 çaykaşığı ucuyla pembe renk gıda boyası

Tarifi :

Önce muhallebisinin hazırlanışı :

Tüm malzemeleri bir tencereye boşaltıp iyice karıştırıyoruz Sonra ocağı yakıyoruz ve tencereyi ocağa koyuyoruz Kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz ve kaynayıncaya kadar devamlı karıştırıyoruz ki dibi tutmasın Kaynayıp göz göz olana kadar ateşten almıyoruz

Kaynayınca, bir tepsinin önce altını ıslatıyoruz ve bu karışımı tepsiye boşaltıyoruz Muhallebi kalınlıgı 1-2 cm civarında olmalı, tepsinizi buna göre seçin(Ben büyük borcamlardan kullandım) Döktükten sonra çay kaşığının ucuyla gıda boyasını hafif hafif serpiştiriyoruz (çok ama çok az olmalı) Soğuduktan sonra tepsi üstüne 1 bardak su döküyoruz ki muhallebimiz çatlamasın su döktükten sonra gıda boyasının olduğu yerler pembe pembe beneğe dönüşüyor ve hoş bir görüntü oluyor

Gelelim şurubuna :

(Malzemeler ayrı tabii, ama tarifin içinde anlatacağım, ayrı yazmayacağım)

Tencereye 2 bardak tozşeker koyuyoruz Üstüne, şekeri 1 parmak geçecek kadar miktarda su koyuyoruz ve Kaynatmaya başlıyoruz Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 damla limon suyu damlatıyor ve 1 çorba kaşığı gülsuyu döküyoruz En son da çay kaşığının ucuyla gıda boyasını koyuyoruz ve bir karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz Soğumasını bekliyoruz

ımmmm çok güzel tadııı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com