ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Yemek Tarifleri /Soğuk Tatlılar /Bici Bici Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=336085)

Prof. Dr. Sinsi 07-28-2012 12:02 PM

Yemek Tarifleri /Soğuk Tatlılar /Bici Bici Tarifi
 



yemek tarifleri /soğuk tatlılar /bici bici tarifi
bici bici tarifi

Bici Bici...




Bilmeyenlerinizin "Bu da ne" diyeceği, bilenlerin de belki özlemle anacağı tatlılar ötesi bir tat, serinlik ötesi bir soğukluk.. İskenderun-Adana-Mersin bölgesinde yaz aylarının kurtarıcısı bir lezzet.

Eşim bayıla bayıla anlatırdı bu lezzeti. Nihayet oraya gittiğim bir yaz ben de tatma şerefine erdim.. Ve bayıldım.. Evde ben de yapabilirmiyim acaba diye düşünürken geçen yaz öylece geçti.. Tabi bir de özel bir malzemesi var, gıda boyası. Onu da ha aldım ha alacağım derken günlerin geçmesi ve bugüne kadar gelme...

Nihayet bu haftasonu Eminönünde gezerken bu malzemenin de akla gelmesi ve de Bici Bici sürecinin bu şekilde başlaması... Sonra kayınvalideden alınan tarif ve işin püf noktaları..İşte hepsi burda, bu tarifte.. Hazır olun bici bicicilerr )

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler :


1 kg(5 su b.) süt

2 su b. su

1 su b. buğday nişastası

1 çorba k. tozşeker (silme)

1 çaykaşığı ucuyla pembe renk gıda boyası


Tarifi :


Önce muhallebisinin hazırlanışı :

Tüm malzemeleri bir tencereye boşaltıp iyice karıştırıyoruz. Sonra ocağı yakıyoruz ve tencereyi ocağa koyuyoruz. Kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz ve kaynayıncaya kadar devamlı karıştırıyoruz ki dibi tutmasın. Kaynayıp göz göz olana kadar ateşten almıyoruz.

Kaynayınca, bir tepsinin önce altını ıslatıyoruz ve bu karışımı tepsiye boşaltıyoruz. Muhallebi kalınlıgı 1-2 cm. civarında olmalı, tepsinizi buna göre seçin(Ben büyük borcamlardan kullandım). Döktükten sonra çay kaşığının ucuyla gıda boyasını hafif hafif serpiştiriyoruz (çok ama çok az olmalı). Soğuduktan sonra tepsi üstüne 1 bardak su döküyoruz ki muhallebimiz çatlamasın. su döktükten sonra gıda boyasının olduğu yerler pembe pembe beneğe dönüşüyor ve hoş bir görüntü oluyor.


Gelelim şurubuna :

(Malzemeler ayrı tabii, ama tarifin içinde anlatacağım, ayrı yazmayacağım)

Tencereye 2 bardak tozşeker koyuyoruz. Üstüne, şekeri 1 parmak geçecek kadar miktarda su koyuyoruz ve Kaynatmaya başlıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 damla limon suyu damlatıyor ve 1 çorba kaşığı gülsuyu döküyoruz. En son da çay kaşığının ucuyla gıda boyasını koyuyoruz ve bir karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz. Soğumasını bekliyoruz.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


ımmmm çok güzel tadııı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.