![]() |
Zeytinyağlı Enginarlı İç Bakla Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Enginarlı İç Bakla TarifiZeytinyağlı Enginarlı İç Bakla Tarifi Zeytinyağlı Enginarlı İç Bakla Tarifi - Zeytinyağlı Enginarlı İç Bakla Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Enginarlı İç Bakla Malzemeleri Zeytinyağlı Enginarlı İç Bakla 1 kg iç bakla 3 büyük enginar 2 büyük soğan 15 çay bardağı zeytinyağı Kırmızıbiber, tuz 2 su bardağı su Zeytinyağlı Enginarlı İç Bakla tarifi 1- Enginarların kabukları temizlenir Dışının sert kısımları kazılır, içindeki tüylü kısımlar temizlenip doğranır ve tuzlu suya atılır 2- Baklalar ayıklanır Soğan doğranıp tencereye konur, yağ ilave edilip bakla ile biraz kavrulur 3- Enginar da karışıma eklenip kısık ateşte kendi suyuyla silkenerek bir müddet pişirilir Tuz, kırmızıbiber ve su ilave edilir, pişirilir |
![]() |
![]() |
|