Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çilek, reçeli, reçeller

Reçeller Çilek Reçeli

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçeller Çilek Reçeli






Reçeller Çilek Reçeli



Malzeme:
1 kg net çilek, temizlenmiş
1250 gr toz şeker
100 gr glikoz
4 gr limonun tuzu veya 1 çay kaşığı
Akşamdan çilekleri yıkayıp, süzgece çıkarınız Sonra ayıklayıp kaynatıp kıvamına getirip, ateşten alınız Glikozunu ilâve edip yarı hararetini kaybedince kavanozlara doldurup muhafaza ediniz

1 Su dolu bir kaba çilekleri ayıklamadan koyup, bir kaç dakika beklettikten sonra yıkayın
2 Suyunu iyice süzdükten sonra temizleyin
3 Bir tencereye bir kat çilek, bir kat şeker olmak üzere doldurun
4 Oda sıcaklığında bir gece bekletin
5 Ertesi gün kısık ateşte, ara ara taneleri ezmeden dikkatlice karıştırarak 15-20 dakika kaynatın
6 Kevgir yardımı ile taneleri başka bir kaba alın
7 Kalan çilek şurubunu kıvama gelinceye kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin
8 Kıvama gelince çilek tanelerini ve limon suyunu içine boşaltıp bir taşım kaynatın
9 Altını kapatıp tenceresi içinde soğumaya bırakın
10 Soğuyan reçeli kavanozlara alın

NOT
Cam gibi bir reçeliniz olsun istiyorsanız, oluşan köpükleri üzerinden mutlaka alın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.