![]() |
Reçeller Çilek Reçeli
Reçeller Çilek Reçeli Malzeme: 1 kg. net çilek, temizlenmiş 1.250 gr. toz şeker 100 gr. glikoz 4 gr. limonun tuzu veya 1 çay kaşığı Akşamdan çilekleri yıkayıp, süzgece çıkarınız. Sonra ayıklayıp kaynatıp kıvamına getirip, ateşten alınız. Glikozunu ilâve edip yarı hararetini kaybedince kavanozlara doldurup muhafaza ediniz. 1. Su dolu bir kaba çilekleri ayıklamadan koyup, bir kaç dakika beklettikten sonra yıkayın. 2. Suyunu iyice süzdükten sonra temizleyin. 3. Bir tencereye bir kat çilek, bir kat şeker olmak üzere doldurun. 4. Oda sıcaklığında bir gece bekletin. 5. Ertesi gün kısık ateşte, ara ara taneleri ezmeden dikkatlice karıştırarak 15-20 dakika kaynatın. 6. Kevgir yardımı ile taneleri başka bir kaba alın. 7. Kalan çilek şurubunu kıvama gelinceye kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin. 8. Kıvama gelince çilek tanelerini ve limon suyunu içine boşaltıp bir taşım kaynatın. 9. Altını kapatıp tenceresi içinde soğumaya bırakın. 10. Soğuyan reçeli kavanozlara alın. NOT Cam gibi bir reçeliniz olsun istiyorsanız, oluşan köpükleri üzerinden mutlaka alın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.