![]() |
Reçel Tarifleri - Kayısı Reçeli Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçel Tarifleri - Kayısı Reçeli TarifiReçel Tarifleri - Kayısı Reçeli Tarifi Kayısı Reçeli reçel tarifleri - kayısı reçeli nasıl yapılır - reçel nasıl yapılır - kayısının faydaları Kayısı reçeli malzemeleri 750 gr toz şeker 1 kg kayısı Yarım limonun suyu Kayısı reçeli hazırlanışı Kayısıları bol suda yıkayıp çekirdeklerini çıkartın ve bir tencereye alın ![]() Üzerine şeker ekleyip 1 gece bekletin ![]() Ertesi gün önce yüksek ateşte, sonra kısık ateşte ara ara üzerindeki köpükleri alarak pişirin ![]() Kayısılar yumuşayınca limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha pişirin ![]() Sıcakken kavanozlara doldurun ![]() Ilınınca kapaklarını kapatıp servis için hazır hale getirin ![]() Kayısı Gevrek, az sulu, eti şekerli ve mis kokulu bir meyve olan kayısının içindeki yenilebilir bademi kayısı reçellerine renk vermek için kullanılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|