ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Reçel Tarifleri - Kayısı Reçeli Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=335783)

Prof. Dr. Sinsi 07-28-2012 11:57 AM

Reçel Tarifleri - Kayısı Reçeli Tarifi
 



Reçel Tarifleri - Kayısı Reçeli Tarifi
Kayısı Reçeli


reçel tarifleri - kayısı reçeli nasıl yapılır - reçel nasıl yapılır - kayısının faydaları



Kayısı reçeli malzemeleri


750 gr toz şeker


1 kg kayısı


Yarım limonun suyu


Kayısı reçeli hazırlanışı


Kayısıları bol suda yıkayıp çekirdeklerini çıkartın ve bir tencereye alın.

Üzerine şeker ekleyip 1 gece bekletin.


Ertesi gün önce yüksek ateşte,

sonra kısık ateşte ara ara üzerindeki köpükleri alarak pişirin.

Kayısılar yumuşayınca limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha pişirin.


Sıcakken kavanozlara doldurun.

Ilınınca kapaklarını kapatıp servis için hazır hale getirin.


Kayısı

Gevrek, az sulu, eti şekerli ve mis kokulu bir meyve olan kayısının içindeki yenilebilir bademi kayısı reçellerine renk vermek için kullanılır. Fransa’da mart ayı ortasında satılan ilk kayısılar Tunus, İtalya, İspanya ya da Yunanistan’dan gelir. Ülkemizde Malatya, Ege ve Akdeniz’de yetiştirilmektedir. Çok kırılgan olan kayısı genellikle bekletilmemelidir. Konservesi, meyve suyu, kompostosu yapılan kayısıdan ayrıca pastacılıkta da yararlanılır. A, B,C ve P vitamini içeren kayısı bol miktarda demir içerir. Magnezyum, kalsiyum, fosfor ve krom bakımından zengindir. Besleyici ve iştah açıcıdır. Bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.