Yemek Tarifleri Bezelyeli Bulgur Pilavı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri Bezelyeli Bulgur Pilavı Tarifiyemek tarifleri Bezelyeli Bulgur Pilavı tarifi için Malzemeler : • 2 su bardağı bulgur • 1 buçuk su bardağı bezelye • 2 adet kuru soğan • 3 yemek kaşığı margarin • Yarım su bardağı mısır • 1 tatlı kaşığı kuru nane • 2 adet sivri biber • 3 diş sarımsak • Yarım demet dereotu • 3 su bardağı tavuk suyu • Tuz-karabiber Bezelyeli Bulgur Pilavı yemeğinin hazırlanışı: Kuru soğanı piyazlık doğrayınız ![]() Sivribiberlerin tohumlarını çıkartıp,doğrayınız, sarımsakları kıyınız ![]() Bulguru ayıkladıktan sonra bir süzgeçin içinde nişastası gidene kadar yıkayınız ![]() Dereotunu kıyınız ![]() Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, pembeleşinceye kadar kavurunuz ![]() Daha sonra içine bulguru, kıyılmış sivri biberleri, kıyılmış sarımsakları ekleyip kavurmaya devam ediniz ![]() En son olarak içine mısırı, bezelyeyi, kuru naneyi, dereotunu, tuz-karabiberi ve tavuk suyunu ilave edip, bulgurlar göz göz oluncaya kadar tencerenin kapağını açmadan pişiriniz ![]() Demlenen bulgur pilavını sıcak olarak servis ediniz
|
|
|
|