ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Yemek Tarifleri Bezelyeli Bulgur Pilavı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=335378)

Prof. Dr. Sinsi 07-28-2012 03:41 AM

Yemek Tarifleri Bezelyeli Bulgur Pilavı Tarifi
 



yemek tarifleri Bezelyeli Bulgur Pilavı tarifi
için Malzemeler :

• 2 su bardağı bulgur
• 1 buçuk su bardağı bezelye
• 2 adet kuru soğan
• 3 yemek kaşığı margarin
• Yarım su bardağı mısır
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• 2 adet sivri biber
• 3 diş sarımsak
• Yarım demet dereotu
• 3 su bardağı tavuk suyu
• Tuz-karabiber Bezelyeli Bulgur Pilavı

yemeğinin hazırlanışı:

Kuru soğanı piyazlık doğrayınız.

Sivribiberlerin tohumlarını çıkartıp,doğrayınız, sarımsakları kıyınız.

Bulguru ayıkladıktan sonra bir süzgeçin içinde nişastası gidene kadar yıkayınız.

Dereotunu kıyınız.

Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, pembeleşinceye kadar kavurunuz.

Daha sonra içine bulguru, kıyılmış sivri biberleri, kıyılmış sarımsakları ekleyip kavurmaya devam ediniz.

En son olarak içine mısırı, bezelyeyi, kuru naneyi, dereotunu, tuz-karabiberi ve tavuk suyunu ilave edip, bulgurlar göz göz oluncaya kadar tencerenin kapağını açmadan pişiriniz.

Demlenen bulgur pilavını sıcak olarak servis ediniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.