Pasta Tarifleri-İspanaklı Pasta |
07-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Tarifleri-İspanaklı PastaPasta tarifleri-ıspanaklı Pasta 2 ay önce yaptığım ıspanaklı pastanın hüsranla sonuçlanması nedeniyle, bir daha yapmama kararı almıştım kendi kendime Fakat perşembe günü Gönül ablanın verdiği tarifi o kadar övmüştü ki aynı günün akşamı büyük bir hırsla yaptım Benim denediğim tarifte ıspanak kavruluyordu, fakat bunda çiğ olarak kullanılmıştı Gerçekten muhteşem olmuştu Teşekkürler Gönül Abla Malzemeler : Keki İçin :
[*] Yumurta ile şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır [*]Yağ ilave edilip, un elenerek katılır, vanilya ve kabartma tozu konulup iyice çırpılır [*]Yarım su bardağı robotta çekilmiş çiğ ıspanak konulup, akışkan bir hamur elde edinceye kadar çırpılır (Eğer karışım fazla cıvık ise biraz daha un katabilirsiniz) [*]Tercihe göre yağlanmış, folyo ile kaplanmış veya yağlı kağıt serilmiş yuvarlak kalıba konulur[*]Önceden ısıtılmış fırında, üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirilir [*]Diğer taraftan tercihe göre ister krem şanti, ister pasta kreması tarife göre hazırlanıp, kek pişinceye kadar buzdolabında soğutulur [*]Kek soğuduktan sonra, ikiye kesilip arasına ve üzerine kremadan sürülür, kekin kenarlarından kesilen kek kırpıkları robotta çekildikten sonra kekin üzerine dökülür ve damla çikolata ile süslenir[*]Buzdolabında yaklaşık 4-5 saat bekletildikten sonra dilimlenerek servis yapılır [*]Afiyet bal şeker olsun |
|