![]() |
Parfeler-Kayısılı Parfe |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Parfeler-Kayısılı Parfeparfeler-kayısılı parfe [FONT=Franklin Gothic Medium][KAYISILI PARFE Özellikle yazın konuklarınıza sunabileceğiniz hafif bir tatlı Malzemeler 1 paket bebe bisküvisi 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı tozşeker 200 gr margarin 1 adet yumurta 1/2 litre süt 250 gr kuru kayısı 1 su bardağı fındık Sosu için: 1 yemek kaşığı nişasta 3 yemek kaşığı şeker 4 yemek kaşığı kakao 5 su bardağı su Yapılışı: Un, şeker ve yumurtayı bir tencereye koyup karıştırın Süt ilave ederek pişirin Ocaktan indirmeden yağ ilave ederek iyice karıştırıp ocaktan alın İçine bisküvileri kırarak karıştırın 2-3 saat suda bekletilmiş ve küçük doğranmış kayısıları ve iri dövülmüş fındık içlerini koyun Jelatin döşenmiş derin bir kaba boşaltın Buzdolabında 1 gece bekletin Sonra bir tabağa ters çevirin Sos malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin Ilınınca parfenin üzerine döküp servis yapın /FONT] |
![]() |
![]() |
|