![]() |
Parfeler-Kayısılı Parfe
parfeler-kayısılı parfe [FONT=Franklin Gothic Medium][KAYISILI PARFE Özellikle yazın konuklarınıza sunabileceğiniz hafif bir tatlı Malzemeler 1 paket bebe bisküvisi 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı tozşeker 200 gr margarin 1 adet yumurta 1/2 litre süt 250 gr kuru kayısı 1 su bardağı fındık Sosu için: 1 yemek kaşığı nişasta 3 yemek kaşığı şeker 4 yemek kaşığı kakao 5 su bardağı su Yapılışı: Un, şeker ve yumurtayı bir tencereye koyup karıştırın Süt ilave ederek pişirin Ocaktan indirmeden yağ ilave ederek iyice karıştırıp ocaktan alın İçine bisküvileri kırarak karıştırın 2-3 saat suda bekletilmiş ve küçük doğranmış kayısıları ve iri dövülmüş fındık içlerini koyun Jelatin döşenmiş derin bir kaba boşaltın Buzdolabında 1 gece bekletin Sonra bir tabağa ters çevirin Sos malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin Ilınınca parfenin üzerine döküp servis yapın /FONT] |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.