Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı (6 Kişilik) - Kebap Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı (6 Kişilik) - Kebap TarifleriArpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı (6 Kişilik) - Kebap Tarifleri Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı (6 Kişilik) Malzemeler 1 kg kuşbaşı kuzu eti30 adet arpacık soğanı 3 çorba kaşığı tereyağı 2 adet orta boy domates 2 adet havuç 250 gr sultanibezelye Tuz, karabiber Kırmızı pul biber 1/2 demet dereotu Yemeğin Tarifi Eti yıkayıp bir tencereye koyun Tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin![]() Et suyunu çekince, kabukları soyulup iri doğranmış domates, havuç, bezelye, arpacık soğanı, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1 -1,5 saat pişirin (Etin suyu azaldıkça en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz )Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak sefis yapın
|
|
|
|