ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı (6 Kişilik) - Kebap Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=334539)

Prof. Dr. Sinsi 07-28-2012 03:41 AM

Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı (6 Kişilik) - Kebap Tarifleri
 



Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı (6 Kişilik) - Kebap Tarifleri
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı (6 Kişilik)



Malzemeler

1 kg. kuşbaşı kuzu eti

30 adet arpacık soğanı

3 çorba kaşığı tereyağı

2 adet orta boy domates

2 adet havuç

250 gr. sultani

bezelye

Tuz, karabiber

Kırmızı pul biber

1/2 demet dereotu



Yemeğin Tarifi

Eti yıkayıp bir tencereye koyun. Tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun. Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin.


Et suyunu çekince, kabukları soyulup iri doğranmış domates, havuç, bezelye, arpacık soğanı, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1 -1,5 saat pişirin. (Etin suyu azaldıkça en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz.)


Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak sefis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.