İskender (4 Kişilik) - Kebap Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İskender (4 Kişilik) - Kebap Tarifleriİskender (4 Kişilik) - Kebap Tarifleri İskender (4 Kişilik) Malzemeler 1/2 Kg Kuşbaşı Et 2 Adet Soğan 3 Diş Sarmısak 3 Adet Domates 2 Adet Sivri Biber Tuz, Karabiber 1 Çay Kaşığı Salça 1 Su Bardağı Sıcak Su 1 Adet Pide 1 Çay Kaşığı Tereyağı Üzerine: 2 Çorba Kaşığı Yoğurt 2 Çorba Kaşığı Tereyağı Yemeğin Tarifi Yarım kg kuşbaşı eti tencereye alın 2 adet soğan ve 3 diş sarmısağı yemeklik doğrayın Küp küp doğranmış 2 adet sivribiber ve 3 adet domatesle birlikte tencereye ekleyin 1 çay kaşığı salça,tuz ve karabiberi ilave edin Domateslerin suyu çekene dek kısık ateşte pişirin 1 su bardağı sıcak su ekleyin Sebzeler iyice yumuşayınca ocaktan alın![]() 1 adet pidenin üzerine 1 çay kaşığı tereyağını sürün Kare biçiminde kesin Etleri pişirdiğiniz suyu pidenin üzerine dökün Daha sonra etleri dizin Etlerin yanına 2 çorba kaşığı yoğurt ekleyin 2 çorba kaşığı tereyağını eritip,etlerin üzerine gezdirin
|
|
|
|