|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ayırın, cenaze, dakika, edin, hayal, lütfen, okuyun, töreninizi |
![]() |
Lütfen Okuyun! 10 Dakika Ayırın ve Kendi Cenaze Töreninizi Hayal Edin. |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Lütfen Okuyun! 10 Dakika Ayırın ve Kendi Cenaze Töreninizi Hayal Edin.Bir zamanlar bir psikoloji kitabında okuduğum bir bölüm vardı ![]() ![]() ![]() Hayatın ve getirilerinin kıymetini anlamak için tavsiye edilen bir metod vardı içinde ![]() ![]() Deniyordu ki; "arada bir, çok bunaldığınızda,hayatın sizin için çekilmez hale geldiğini düşündüğünüzde kendinize 10 dakika ayırın ve kendi cenaze töreninizi düşünün" ![]() ![]() ![]() Cümleyi ilk okuduğumda çarpılmıştım ![]() ![]() ![]() Ben girişin akabinde pozitif bir gelişme ve tavsiye bekliyordum ![]() ![]() ![]() Ama " kendi ölümümüzü ve cenazemizi " düşünmemiz tavsiye ediliyordu ![]() ![]() ![]() diken diken oldu ve yazarın saçmaladığını düşündüm o an ![]() ![]() ![]() olarak okumaya devam ettim ![]() ![]() ![]() dünyayı terkettiğinizde oluşacak boşluğu, sevdikleriniz ve sizi sevenler için öneminizi anlayacaksınız ![]() ![]() ![]() ettiğinizi hissetmeye çalışın ![]() ![]() ![]() kredinizin bittiğini ve onlara yanıt verme şansınız olmadığını düşünün ![]() ![]() ![]() bir kez daha öpme ihtimalinizin bittiğini hissedin ![]() ![]() ![]() kavgaların yanında bu acının ve geri dönülmezliğin korkunç çaresizliğini yaşayın ![]() ![]() ![]() Bırakın canınız yansın, bırakın alevler içinde kavrulsun tüm ruhunuz ![]() ![]() ![]() taşında düşünün kendinizi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akıllarından ve yüreklerinden geçen cümleleri hayal edin ![]() ![]() ![]() bıraktım kenara ve gözlerimi kapatıp aynen düşünmeye başladım ![]() ![]() ![]() babamı, kardeşlerimi ve diğer tüm çevremi oturttum tek tek kendi cenaze törenimdeki yerlerine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kadar canım yanmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eşim kucağında "ağlayan emanetimle" ayakta durmaya çalışıyordu per perişan ![]() ![]() ![]() Koca çınar babacığım, belli belirsiz dualar okuyordu, o gözümden hala gitmeyen vakur duruşuyla ![]() ![]() ![]() akıtıyordu gözyaşlarını ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() diyordu acıyan ses tonlarıyla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() birlikteydik, nasıl olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() demek istedim hayal olduğunu unutup ![]() ![]() ![]() devamını okumadan kitabın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aklımıza gelmeyen ve gelmeyecek bir farkındalığı göstermek istemişti yazar ![]() ![]() ![]() okumaya ne gücüm kalmıştı, ne de isteğim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi ne kitabın adını ne de yazarı hatırlamıyorum ![]() ![]() ![]() oldum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ettim hayatımın en zor hayaline ![]() ![]() ![]() söyleyecekleri vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() izleri, yaşananları ve yaşanamayanları elden geçirerek ben konuşturacaktım hayalimde ![]() ![]() ![]() İçlerini okuyacaktım, senaryo bana ait olarak ![]() ![]() ![]() neler okuyacaktım ![]() ![]() ![]() girilen duygusal mod değildi, deşifre etmem gereken metin ![]() ![]() ![]() çok şeyi yoktu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Belki ölümün ne anlama geldiğini hissedecek yaşa gelinceye kadar sıradan bir üzüntünün ötesine geçmeyecekti duyguları ![]() ![]() ![]() oğlumu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() erkeğe sohbet etseydik seninle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() giderken kimin elini öpeceğim senin yerine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() eşim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() feda edip koşmuştu bana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() " Seni seviyorum " diyemeyecekti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gelen gece bensizliğini haykıracaktı yüzüne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tek cümlesi takıldı o an içime; " Oyunbozanlık yaptın be böceğim, hani beraber ölecektik ? ![]() ![]() ![]() kadar evlat olarak mutlu edecek hiçbir şey yapamamanın acısıyla kahrolduğum güzel insanlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() evlatları onlardan önce göçmüştü işte önlerinde ve dualarına muhtaçtım ![]() ![]() ![]() ![]() Kaç anne ve babanın çekebileceği bir acıydı ki evladının cenazesinde bulunmak ![]() ![]() ![]() insanın uzun yaşadığına üzüldüğü nadir anlardan olsa gerek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu yazıyı şu an yazıp sizlerle paylaştığıma göre "diğerlerine" artık sizler de dahilsiniz ![]() ![]() ![]() Düşünün, bir gün bir mail ulaşıyor mail-boxınıza "ölmüş“ diye ![]() ![]() ![]() düşünür ve yazardınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() amacı "Yaşamanın ve hala nefes alıyor almanın kıymetini" göstermekti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lafı çok uzattım farkındayım ![]() ![]() ![]() kadar girintili çıkıntılı ![]() ![]() ![]() YENİDEN DOĞDUM ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() farkına vardım ve hala nefes alıyor olduğum için şükrettim ![]() ![]() ![]() ve acı sahne bitmiş, oyun perde demişti ![]() ![]() ![]() bir daha açılmamak üzere kapansaydı ![]() ![]() ![]() değmiş olmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben bu akşam melankoliğim ve biraz abartmış olabilirim ![]() ![]() ![]() ondandır belki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LÜTFEN ARADA BİR, BURADAN ALDIKLARINIZI TARTIN, DÜŞÜNÜN VE HAYATINIZI GÖZDEN GEÇİRİN ![]() ![]() ![]() Ölümün kime ve ne zaman geleceğini Yüce ' tan başka bilen yok ![]() ![]() ![]() hazır yaşıyorken ve nefes alıyorken yapabileceklerinizi yapın, azığınızı hazırlayın ertelemeyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sevdiklerinize daha fazla zaman ayırın ![]() ![]() ![]() VERDİĞİ-VERMEDİĞİ, ALDIĞI-ALMADIĞI HERŞEY İÇİN, TEKRAR TEKRAR ŞÜKREDİN,HAMD EDİN YÜCELER YÜCESİ YARADAN'A
![]() |
Cevap : Lütfen Okuyun! 10 Dakika Ayırın ve Kendi Cenaze Töreninizi Hayal Edin. |
![]() |
![]() |
#2 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Cevap : Lütfen Okuyun! 10 Dakika Ayırın ve Kendi Cenaze Töreninizi Hayal Edin.bunu slayt olarak izlemiştim tşkler gülgüseli ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Lütfen Okuyun! 10 Dakika Ayırın ve Kendi Cenaze Töreninizi Hayal Edin. |
![]() |
![]() |
#3 |
_SiYaH_
|
![]() Cevap : Lütfen Okuyun! 10 Dakika Ayırın ve Kendi Cenaze Töreninizi Hayal Edin.eet bende slayt olarak izlemiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Cevap : Lütfen Okuyun! 10 Dakika Ayırın ve Kendi Cenaze Töreninizi Hayal Edin.ewt musalla taşı ve can dündarın yazısıymış ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : Lütfen Okuyun! 10 Dakika Ayırın ve Kendi Cenaze Töreninizi Hayal Edin.esmer_yar,_SiYaH_ evet arkadaşlar bende yazı olarak burda sizlerle paylaşmak istedim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]() Cevap : Lütfen Okuyun! 10 Dakika Ayırın ve Kendi Cenaze Töreninizi Hayal Edin.ayhhh tuaf oldm:S:Stşkler |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]() Cevap : Lütfen Okuyun! 10 Dakika Ayırın ve Kendi Cenaze Töreninizi Hayal Edin.paylaşım için çok tşkler |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : Lütfen Okuyun! 10 Dakika Ayırın ve Kendi Cenaze Töreninizi Hayal Edin.fbligirl,sudenaz>>Teşekkürler vaktinizi ayırdığınız için |
![]() |
![]() |
|