üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı (Ben genelde beyazlarını israf etmemek için ya içine ya da üzerine sarısı ile beyazını karıştırarak sürüyorum)
iç harcı :
1 tavuk but
1 tavuk göğüs
1 ortaboy soğan
Dolmalık fıstık
Dolmalık üzüm
Yenibahar
3 tane kesme şeker
Kuru nane
Karabiber
Tuz
Sıvıyağ
1 su bardağı tavuk suyu
Hazırlanması:[*]Tavuklar haşlanıp küçük küçük didildikten sonra yemeklik doğradımız soğanı tencerede sıvıyağ ile hafif pembeleştiriyoruz Tavukları da ekledikten sonra tüm baharatı içine katarak tencerede bir iki kez çeviriyoruz Daha sonra haşlanan tavukların suyundan ayırdığımız 1 bardak tavuk suyunu da içine dökerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz[*]1 tane yufkayı serip üzerine hazırladığımız sıvıyağ ve su karışımını dökerek üzerine 1 yufka daha seriyoruz Ben börekleri küçük küçük sevdiğim için 16 parçaya bölüyorum isterseniz 12ye de bölünebilir Geniş tarafına harçtan koyarak sigara böreği gibi sarıyoruz[*]Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üzeri eşit kızarana kadar pişiriyoruz
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.