| Prof. Dr. Sinsi |
07-27-2012 08:21 PM |
Hamur İşleri-Tavuklu Börek
hamur işleri-Tavuklu Börek
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
foTavuklu Börek
Malzemeler:- 6 adet yufka
- üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı (Ben genelde beyazlarını israf etmemek için ya içine ya da üzerine sarısı ile beyazını karıştırarak sürüyorum)
iç harcı :
- 1 tavuk but
- 1 tavuk göğüs
- 1 ortaboy soğan
- Dolmalık fıstık
- Dolmalık üzüm
- Yenibahar
- 3 tane kesme şeker
- Kuru nane
- Karabiber
- Tuz
- Sıvıyağ
- 1 su bardağı tavuk suyu
Hazırlanması:[*]Tavuklar haşlanıp küçük küçük didildikten sonra yemeklik doğradımız soğanı tencerede sıvıyağ ile hafif pembeleştiriyoruz . Tavukları da ekledikten sonra tüm baharatı içine katarak tencerede bir iki kez çeviriyoruz . Daha sonra haşlanan tavukların suyundan ayırdığımız 1 bardak tavuk suyunu da içine dökerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz.[*]1 tane yufkayı serip üzerine hazırladığımız sıvıyağ ve su karışımını dökerek üzerine 1 yufka daha seriyoruz . Ben börekleri küçük küçük sevdiğim için 16 parçaya bölüyorum . isterseniz 12ye de bölünebilir. Geniş tarafına harçtan koyarak sigara böreği gibi sarıyoruz.[*]Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üzeri eşit kızarana kadar pişiriyoruz .
|