Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bayatlamayan, hamur, işleri, poğaça, yapılır

Hamur İşleri - Bayatlamayan Poğaça - Bayatlamayan Poğaça Nasıl Yapılır?

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur İşleri - Bayatlamayan Poğaça - Bayatlamayan Poğaça Nasıl Yapılır?






hamur işleri - bayatlamayan poğaça - bayatlamayan poğaça nasıl yapılır?
bayatlamayan poğaça - bayatlamayan poğaça nasıl yapılır?


MALZEMELER:

1 subardağı süt
1subardağı sıvıyağ
1 şişe maden suyu(200 ml)
1 çorba kaşığı kuru maya(11 gr)
3 çorba kaşığı şeker
alabildiğince un(5 su bardağına yakin)
1 yemek kasigi tuz
YAPILIŞI:

Kurumayanin ustune 3 kasik toz seker ekleyin sonra ilik sutu ilave edin karistirin
Sonra siviyag ve madensuyunu ekleyin yavas yavas undan ve tuzuda ilave ederek yogurun ama biraz un ekledikten sonra tuzu ilave edin
1 saat bir posetin icine katip dinlendirinSonra icine istediginiz malzemeden koyarak yapabilirsiniz
Ben kiymali yaptimSogan ve kiymayi kavurdum azcikta salca ilave ettimSonra hamura istediginiz sekli verin
160 derece isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisirinFirindan cikarinca ustune azcik su serpistirim bezle örtun
Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.