|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bayatlamayan, hamur, işleri, poğaça, yapılır |
![]() |
Hamur İşleri - Bayatlamayan Poğaça - Bayatlamayan Poğaça Nasıl Yapılır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri - Bayatlamayan Poğaça - Bayatlamayan Poğaça Nasıl Yapılır?hamur işleri - bayatlamayan poğaça - bayatlamayan poğaça nasıl yapılır? bayatlamayan poğaça - bayatlamayan poğaça nasıl yapılır? MALZEMELER: 1 subardağı süt 1subardağı sıvıyağ 1 şişe maden suyu(200 ml) 1 çorba kaşığı kuru maya(11 gr) 3 çorba kaşığı şeker alabildiğince un(5 su bardağına yakin) 1 yemek kasigi tuz YAPILIŞI: Kurumayanin ustune 3 kasik toz seker ekleyin sonra ilik sutu ilave edin karistirin Sonra siviyag ve madensuyunu ekleyin yavas yavas undan ve tuzuda ilave ederek yogurun ama biraz un ekledikten sonra tuzu ilave edin 1 saat bir posetin icine katip dinlendirinSonra icine istediginiz malzemeden koyarak yapabilirsiniz Ben kiymali yaptimSogan ve kiymayi kavurdum azcikta salca ilave ettimSonra hamura istediginiz sekli verin 160 derece isitilmis firinda uzeri kizarana kadar pisirinFirindan cikarinca ustune azcik su serpistirim bezle örtun Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|