Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çipura, soğan, tarifleri, yatağında, yemek

Yemek Tarifleri Soğan Yatağında Çipura

Eski 07-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Malzemeler
  • Kişi sayısınca çipura balığı
  • 2 - 3 adet soğan (4 adet çipura için ideal)
  • 1/2 tatlı kaığı kekik
  • 2 adet limon
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 - 4 adet defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı[*]Soğanları piyazlık doğrayın, derin bir kaba koyun Üzerine zeytinyağını, tuzu, karabiberi, defne yaprağını ve kekiği de ekleyip harmanlayın[*]Temizleyip yıkadığınız çipuraların üzerine bıçak yardımıyla 1 - 2 çizik atın Soğanlı harcın içine balıkları da koyun, harmanlayın Aceleniz varsa harmanladıktan hemen sonra pişirebilirsiniz ama içinde 1 - 2 saat kadar bekletmenizi tavsiye ederimHarçtaki soğanları balığı pişireceğiniz fırın kabına boşaltın ve dibine güzelce ayın Balıkları da soğanların üzerine dizin

Balıkların üzerine dilimlediğiniz limonları da dizin ve fırına verin 200 - 220 derece balıklar için ideal Balıklar pişip kızarınca fırından alınBu arada defne yapraklarını da bahçeden ben toplamıştım 2 - 3 ay önce Annemin tarifi üzerine bahçede defne aramaya başladım Ama annem küçük bir ağaç deyince çalı gibi birşey canlandı gözümde, bulamadım tabi Neyse ki balkona çıkan annem tarif etti de bulabildim

Çok da çalı gibi değişmiş, ince, küçük bir ağaç

Kopardığım yaprakları evde güzelce yıkayıp kuruladım

Sonra tabakta kurumaya bıraktım

Kuruduklarında böyle dümdüz değillerdi, biraz kıvrıldılar Ama önemli olan lezzeti değil mi? Kullanıldıkları her tarife güzel bir lezzet vermeyi başardılar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com