07-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Rulo Börek Tarifi Resimli
Peynirli Rulo Börek tarifi resimli
Peynirli Rulo Börek yapılışı
Peynirli Rulo Börek nasıl yapılır
Malzemeler:- 3 adet yufka
- 6 çorba kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 150 gr
katıyağ (eritilir, soğutulur)
İç harcı için: peynir, maydanoz
Üzeri için: Kaşar peyniri
Hazırlanışı: Öncelikle yoğurt, yumurta ve katıyağdan oluşan sos malzemeleri karıştırılır 1 yufka tezgaha yayılır, üzerine sos sürülür, 2 ve 3 yufka içinde aynı işlem yapılarak (3 kat yufka aralarında sos olacak şekilde) hazırlanır En üsteki 3 yufkanın üzerine de sos sürülür Tepsi büyüklüğüne göre 4 kenarından kare olacak şekilde katlanır Kalan sostan üzerine de sürülür 190 derecede ısınmış fırına verilir, üzeri kızarana kadar pişirilir (yaklaşık 25 dk pişiyor ) Fırından çıkınca üzeri önce folyo ile sıkıca kapatılır, folyonun üzerine de ıslak mutfak bezi kapatılır Ilıyınca üstü açılır, iç malzemesi(peynir+maydanoz) yayılır Boşluk kalmayacak şekilde sıkıca rulo yapılır Kaşar peyniri rendelenmiş veya dilimler halinde rulonun üzerine konulur Tekrar fırına verilir, kaşarlar hafif kızarana kadar pişirilir Dilimlenerek sıcak servis edilir
Notlar: Üzerindeki kaşarları fazla kızarırsa servis için dilimlerken kesimi zor olur
*Bu böreği mutlaka sıcak servis edin, lezzeti çok daha güzel oluyor
|
|
|